Uutisia Kevättasauspäivänä 21.3.2015

Fascial Manipulation= lihaskalvokäsittely

Olen käynyt 2 jaksoa Fascial Manipulation koulutusta eli level 1-2. Se on lihaskalvojen liikkuvuuden parantamiseen tähtäävää hoitoa ja sillä on saatu jäykkyys- ja kiputilanteissa hyviä tuloksia. Sain jälkimmäisen osan koulutuksestani valmiiksi vasta tammikuussa ja olen lisännyt koulutuksessa saamaani oppia perushoitoihini. Tulokset ovat parantuneet. Pyrimme asiasta kiinnostuneiden fysioterapeuttien kanssa jalostamaan yhteistyötä niin, että eri puolilla maata olevien tinnituspotilaiden mahdollisuus päästä hoitoon paranisi. Luultavasti hyvä fysioterapeutti voisi tehdä jopa parempaa tinnituksen hoitoa kuin minä. Olen myös keskustellut muista lihaskäsittelyistä ja uskon, että on useita teitä Roomaan eli hoito pitää muokata potilaan tinnitusprofiilin ja lihaksiston tyypin mukaan. Kunhan saamme yhteistyökuvioita selville, niin panen mahdollisten osaajien nimiä ja Firmojen yhteistietoja tähän.

Vempaimia

Meillä on ollut vuosien aikana lainattavana erilaisia välineitä, joita käytetään tinnituksen hoitoon. Maskeri eli vastaäänilaite on tarkoitettu pitämään jonkinlaista ääntä korvassa, se vähentää tinnituksen kuulumista ja kouluttaa aivoja hävittämään tietoisuuden tinnituksesta. Meidän maskerilaitteemme tuottaa laajakaistaista eli nk valkoista kohinaa. Jotkut hyötyvät, suurin osa meidän potilaistamme ei ole pitänyt laitteesta niin paljon, että olisivat ostaneet sellaisen. Kaupan maailmalla on myös kapeamman kaistan laitteita eli niistä kuuluu erilaista kohinaa ja joistakin musiikin kaltaista ääntä, jossa ei kuitenkaan ole melodiaa.

Vagustimulaattoreita ostimme Jukka Ylikoskelta 2 ja niitä olen lainannut potilaille pariksi viikoksi. Se on korvalehteen kiinnitettävä laite, josta tulee pieniä sähköimpulsseja. Jukka on yhdistänyt sitä musiikkiterapiaan ja saanut tinnitusta hiljennettyä. Minun potilaani eivät ole hyötyneet (tosin musiikkiterapia puuttuu heiltä), yhdelle auttoi saamaan unta paremmin, muille ei mitään vaikutusta.

Magneettipatjan (Bemer) ostin itse, koska siinä on lätkä, jolla akuuttia tinnitusta on saatu hiljennettyä. Lainailin sitä 2 viikon jaksoina hankalille kroonisille tinnituspotilaille. Kukaan ei hyötynyt tinnitukseen, mutta yhdelle rentoutti unta vasten ja auttoi nukahtamaan. Omiin kipuihini tuntuu auttavan ja samoin tuttavien lihaskipuihin. Sen hyöty tinnitukseen selvinnee myöhemmin, mutta kroonisessa tinnituksessa ei ehkä ole paljoa odotettavissa tämän lyhyen testailun jälkeen.

Tampereella Voitto Kotti ja Tapani Rahko ovat saaneet hyötyä tinnitukseen painovoimavenytyksellä. Minun potilaani eivät ole testailleet, mutta tässä on linkki palvelun tarjoajan kotisivuille.