Uusia hoitoja elokuussa 2018

Olin kesällä käymässä Tukholmassa tapaamassa hammaslääkäri Marie Tullbergia, joka hoitaa tinnitusta hoitamalla purentaa. Hän pystyy auttamaan korvien sointia, pään paineisuutta, korvakipuja ja jopa kuulo-ongelmia. Hän totesi, että leukanivelen paikka on osalla ihmisistä liian lähellä korvaa. Syynä on useimmiten tinnituspuolen alahampaiden madaltuminen ja se siirtää alaleuan korvakäytävää painamaan. Kun purenta korjataan, niin paine korvasta poistuu ja tinnitus vaimenee tai häviää. Jo leuan lihasten yksinkertainen rentoutus saattaa auttaa. Testasin Marien ohjeita itsekin ja tinnitukseni on huomattavasti alentunut. Marie käyttää siihen Pinne-nimistä puutikkua, joka on mukailtu rentouttavaksi. Ohessa on Marien haastattelu Ruotsin televisiossa.

 

 

Toinen mielenkiintoinen tuttavuus on Maria Holl. Hän on fysioterapeutti ja psykoterapeutti. Olen tavannut hänet useissa tinnituskongresseissa, nyt viimeksi Regensburgissa maaliskuussa 2018. Hänellä on tehokkaita rentoutushoitoja tinnituksen hoitoon. Olemme yrittäneet tehdä yhteistyötä, mutta välimatka on ongelma. Tavoite olisi saada hänet pitämään Suomeen kurssia jos saadaan tarpeeksi kiinnostuneita osallistujia.
Regensburgissa kävi ilmi, että oksitosiinin teho on epävarma eikä ryhmä enää tee tutkimusta. Osalle se auttoi, mutta vaste oli kuulemma aika lyhytkestoinen, joten sitä piti toistaa. Muutoin kongressi keskittyi enemmän siihen, miten tinnitus kulkee aivoissa ja mikä on olemassa olevien hoitojen vaikutus aivojen
tinnituskeskuksiin. Mielenkiintoista, mutta toistaiseksi se ei vielä tuo uusia hoitoja. Toisaalta ilmiön
ymmärtäminen ja sen monimuotoisuuden tajuaminen (korvien suhina, korvien vinkuna, korvien humina tai surina ja muut ylimääräiset äänet) voivat olla ehkä eri tavoin hoidettavia. Kun voidaan tutkia hoitovastetta aivojen tasolta, niin tieto on luotettavampaa.
Seuraava TRI:n kongressi on Taiwanissa toukokuussa 2019. Isännät lupailivat uusia tietoja akupunktion tehosta ja se kuulostaa mielenkiintoiselta, sillä se sivuaa omaa mielenkiintoani eli trigger piste puudutusta.